facebook

ДепартаментТелекомуникации

РАЗВИТИЕ НА ПРОТОКОЛИТЕ ЗА СИГНАЛИЗАЦИЯ В ПЕРСПЕКТИВНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ НА БЪДЕЩИТЕ МРЕЖИ

korica-monogr-vk-07-2020_184x250_fit_478b24840a

РАЗВИТИЕ НА ПРОТОКОЛИТЕ ЗА СИГНАЛИЗАЦИЯ В ПЕРСПЕКТИВНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ НА БЪДЕЩИТЕ МРЕЖИ

Васил Къдрев, Издателство Асеневци, София 2020

Научни и учебни издания

 

Настоящата монография представлява изследване в областта на появата и развитието на сигнализациите и протоколите в телекомуникационната мрежа. Обхванати са основните принципи и технологични платформи, които са съпътствали това развитие. Съдържанието включва две части.

В първата част последователно се разглеждат същността и ролята на сигнализациите в процеса на развитие на телекомуникационните мрежи. Акцент на тази част е разглеждането на стандартизацията на сигнализацията и протоколите в мрежа от следващо поколение NхGN (Next Generation Network).

Във втората част се разглеждат различните приложни и системни аспекти на характеристиките на технологиите в бъдещите мрежи. Съществена роля в развитието на бъдещите мрежи, както и при сигнализациите и протоколите, имат технологиите 5G и Интернет на нещата (IoT).

Приложенията на тези технологии поставят нови изисквания към ограниченията от съществуващите протоколи и сигнализации, в условията на конвергенция. Поради това, стандартизиращите организации започват разработки в това направление, което се фокусира към решения за следващо поколение протоколи NGP (Next Generation Protocols).

При разглеждане на технологиите за бъдещите мрежи е обърнато внимание и на перспективите за развитие към 6G и 7G.

 

 

ISBN 978-619-7586-05-3

Издателство Асеневци

София, 2020

Прикачени файлове